home / fosfaat-_productierechten / pluimveerechten

Pluimveerechten

De pluimveerechten zijn verdeeld in regio’s te weten gebied 1, 2 en overig vanuit gebied 2 (licht gearceerd) kunt u de rechten verplaatsen naar gebied overig en binnen gebied 2. Vanuit gebied 1 (donker gearceerd) kunt u de rechten plaatsen naar gebied overig en binnen gebied 1 en in gebied overig kunt u ze alleen verplaatsen binnen het gebied overig. 

Pluimvee rechten zijn ingevoerd in 1998 en zijn verhandelbaar.

Dus als een boer stopt kan hij zijn rechten verkopen aan een pluimveehouder. De pluimveerechten zijn gebaseerd op de hoeveelheid fosfaat die een kip per jaar in de mest uitscheidt. Vanaf 1 januari 2006 worden de pluimveerechten, uitgedrukt in pluimvee-eenheden. 1 Pluimvee-eenheid (PE) komt dan overeen met 0,5 kg fosfaat(productie), ofwel 1 legkip. Een vleeskuiken produceert (op jaarbasis) minder fosfaat, daarvoor heb je maar 0,48 PE nodig.

Een boer mag dus niet meer kippen houden dan hij pluimvee-eenheden heeft. Omdat op grote bedrijven het aantal aangeleverde dieren soms iets hoger is dan de boer bestelt (alle uit het ei gekomen kuikens moeten immers een plaatsje krijgen...) is er bij de controle op deze regel een beetje speelruimte: een boer mag op geen enkele dag méér kippen in zijn stal hebben dan 115% van zijn rechten.

Bedrijf overdragen

Draagt u het hele bedrijf inclusief stallen over? Dan gaan de productierechten automatisch over naar de nieuwe eigenaar. Hoe u een bedrijfsoverdracht doorgeeft, leest u op de pagina over bedrijfsoverdrachten. U hoeft niet alle productierechten over te dragen. Meer informatie over het wijzigen van productierechten vindt u op mijn.rvo.nl.

 

Bel of mail voor meer informatie, of de mogelijkheden om uw pluimveerechten uit te breiden met Piet:

T: 0227 544944 

M: 0653 913666

E: info@pietschipper.nl 

Het stuur naar resultaat!
Sitemap | Disclaimer | Endless Webdesign Piet Schipper nieuws feed

Piet Schipper bemiddeling

| Opperdoezerpad 6
| 1671 NB Medemblik
|
| Tel: 0227-544 944
| Fax: 0227 543731
| GSM: 0653-913 666