home / melkrobot_begeleiding / succesvol_melken_met_vms

Succesvol melken met VMS op uw bedrijf
 

Wanneer een veehouder overgaat van traditioneel melken naar melken met een of meer melkrobots verandert er best veel. Er wordt een keuze gemaakt voor de plaatsing, waar in de stal of nieuwbouw? En dan: welk merk. Het is een keuze voor jaren en het is op een melkveebedrijf het belangrijkste werk wat er is. Dat werk vertrouwt u niet aan iedereen toe.
U wilt een betrouwbare machine die melkt zoals u dat bedoelt: 24 uur per dag 7 dagen per week.
In principe doet de VMS het "domme" werk voor u, de melkbekers onderhangen, maar ze geeft u veel gegevens en informatie terug om "slimmer" te boeren.
 

Een grote verandering na ingebruikname is het arbeidsritme, want de werkwijze die u misschien al jaren gewoon was gaat nu anders. De lichamelijke ontlasting en veel flexibelere dagindeling is een belangrijk voordeel maar vereist ook weer een bepaalde discipline. Dit is voor de meeste veehouders geen probleem maar wel wennen.
Een tweede grote verandering is het gegeven dat nu niet de veehouder maar eigenlijk de koe zelf haar actie, wanneer melken en wanneer vreten, enz. bepaalt. Dat maakt dat een koe bij een melkrobot eigenlijk nog fitter en gemotiveerder moet zijn dan in de oude situatie.
Je moet als het ware een beetje als koe kunnen denken....
 

Het succesvol gebruik van de VMS hangt van vele dingen af. De nieuwe gebruiker heeft bij de aankoop van de VMS van DeLaval ook meteen recht op een dagdeel uitleg over het systeem gekocht. DeLaval huurt Harry Tuinier in voor iedere VMS gebruiker die na 2006 een VMS heeft gekocht. Dit bezoek vindt rond de 2e - 4e maand na opstart plaats.
 

Tijdens dit bezoek wordt van alles over de mogelijkheden van de melkrobot en de voor uw bedrijf interessante instellingen besproken. We kijken eerst even in de stal en daarna bekijken we het touchscreen en lopen de belangrijkste knoppen door. Daarna stappen we achter de PC, vooral om de mogelijkheden en achterliggende gedachtes uit te leggen.

 

Het stuur naar resultaat!
Sitemap | Disclaimer | Endless Webdesign Piet Schipper nieuws feed

Piet Schipper bemiddeling

| Opperdoezerpad 6
| 1671 NB Medemblik
|
| Tel: 0227-544 944
| Fax: 0227 543731
| GSM: 0653-913 666